Lesbrief Waarom jij van sterrenstof bent

We hebben een superleuke lesbrief gemaakt bij Waarom jij van sterrenstof bent van Esther Walraven, met illustraties van Iris Boter. Je kunt deze hier downloaden. Doet de link het niet? Stuur dan even een mailtje naar marketing.kinderboeken@unieboekspectrum.nl

De lesbrief is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar, groepen 5, 6, 7 en 8. Veel plezier met maken, en kijk ook eens naar de andere gave boeken van Esther Walraven!

Waarom jij van sterrenstof bent - Esther Walraven

Voor fans van TopdoksCheckpoint en Willem Wever.

Hoe komt het dat bladeren in de herfst van kleur veranderen? Kun je over water lopen? En wist je dat we allemaal uit sterrenstof bestaan? Gezondheidswetenschapper Esther Walraven brengt een nieuw weetjesboek, ditmaal rond het thema scheikunde. Ze bespreekt in korte hoofdstukken vijftig verschillende onderwerpen die te maken hebben met 'stofjes in de natuur en in ons dagelijks leven', op de vlotte, heldere manier die we van haar gewend zijn. Een boek over scheikunde is natuurlijk niet compleet zonder de nodige experimenten en proefjes. En als kers op de taart maakte Iris Boter de vrolijke, grappige illustraties.