Lessuggestie: Achtste-groepers huilen niet

LESSUGGESTIE: ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET

In de klas aan de slag met Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens? Het actieboek van Geef mij maar een boek kost nu maar € 2,00 – ideaal om groot in te slaan en samen met de klas te lezen. Voor wie daarna met de leerlingen in gesprek wil, schreef kinderboekenauteur Maranke Rinck een uitgebreide lessuggestie bij het boek.

Over Achtste-groepers huilen niet
In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Maar ook Akkie laat haar klas niet los, ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Lessuggestie
In de lessuggestie staan geen kant en klare lessen, maar ideeën om tijdens de les te gebruiken, quizvragen, manieren om het boek en het onderwerp te bespreken in de klas en opdrachten als het ontwerpen van een nieuw omslag, het houden van een voorleeswedstrijd en het schrijven van een recensie. Je kunt de lessuggestie hier downloaden.