Luister naar Jacques Vriens in De Grote Vriendelijke Podcast!

Luister naar Jacques Vriens in De Grote Vriendelijke Podcast!

De eerste Nederlandse kinderboekenpodcast is gelanceerd! De Grote Vriendelijke Podcast is een initiatief van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl). In de eerste aflevering vertelt auteur Jacques Vriens over zijn net verschenen boek Code Kattenkruid.

In de onafhankelijke podcast, die opgenomen wordt in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem, bespreken Maliepaard en Friso maandelijks nieuwe kinderboeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Ook ontvangen zij een gast met wie ze uitgebreid ingaan op diens werk. Dat kan een schrijver zijn, maar ook een illustrator of vertaler. In de eerste aflevering komt Jacques Vriens aan het woord om te vertellen over de jeugdroman Code Kattenkruid, die gaat over het gevoelige thema euthanasie.

Maliepaard en Friso richten zich tot een volwassen publiek en hopen met de podcast de breedte van de Nederlandse jeugdliteratuur te laten zien. Bas Maliepaard: ‘Er verschijnen veel interessante en boeiende kinderboeken en daar is relatief weinig aandacht voor in de reguliere media. Wij willen met dit nieuwe platform ons enthousiasme over jeugdliteratuur met anderen delen.’

De Grote Vriendelijke Podcast is te vinden op www.degrotevriendelijkepodcast.nl en alle grote podcastplatforms, waaronder iTunes, Apple Podcasts en Stitcher. Vanaf begin 2019 is de GVP ook op Spotify te beluisteren.