Luister naar Janneke Schotveld in De Grote Vriendelijke Podcast!

LUISTER NAAR JANNEKE SCHOTVELD IN DE GROTE VRIENDELIJKE PODCAST

Janneke Schotveld is te gast in De Grote Vriendelijke Podcast! In de derde aflevering van de nieuwe podcast van kinderboekrecensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard vertelt Janneke Schotveld over haar nieuwste boek, het moderne sprookjesboek De kikkerbilletjes van de koning.

Ook bespraken Friso en Maliepaard in de aflevering het afgelopen prijzenseizoen en de bekroonde titels, waaronder het boek De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam, dat de Thea Beckmanprijs 2018 won.

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast over kinderboeken en startte in september. Elke week ontvangen Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) een gast met wie ze uitgebreid ingaan op diens werk. In de eerste aflevering was Jacques Vriens te gast om te vertellen over zijn boek Code Kattenkruid.

De podcast wordt opgenomen in kinderboekenwinkel Kiekeboek in Haarlem. Maliepaard en Friso richten zich tot een volwassen publiek en hopen met de podcast de breedte van de Nederlandse jeugdliteratuur te laten zien. Maliepaard: ‘Er verschijnen veel interessante en boeiende kinderboeken en daar is relatief weinig aandacht voor in de reguliere media. Wij willen met dit nieuwe platform ons enthousiasme over jeugdliteratuur met anderen delen.’

De Grote Vriendelijke Podcast is te vinden op www.degrotevriendelijkepodcast.nl