Meiden willen winnen!

HET VELD OP MET DE VOETBALSTERREN VAN VIVIAN DEN HOLLANDER

Voetbal is allang niet meer alleen voor jongens. Gelukkig! Wereldwijd voetballen er zo'n 29 miljoen meiden en vrouwen. Ook in Nederland neemt het aantal meiden en vrouwen op voetbal enorm toe, met name bij de pupillen en jongste junioren. Speciaal voor hen, maar natuurlijk ook voor alle jongens en meiden die het leuk vinden om over voetbal te lezen, schreef Vivian den Hollander de nieuwe Voetbalsterren-serie.

Vorig jaar verscheen Meiden aan de bal!, het eerste deel over het meisjesteam bij RVC. Het gaat over Desi, een nieuw meisje dat bij Kim in het team komt. Ze lijkt er eerst niet helemaal bij te zijn met haar hoofd, maar ontpopt zich gaandeweg als een superspeler. Meiden aan de bal! is AVI-niveau M4, dus een fijn leesboek voor kinderen halverwege groep 4.

Deze week verscheen deel twee: Meiden willen winnen! (AVI-niveau E4) volgt het eerste boek op met nieuwe avonturen over het meidenteam. Ze verliezen steeds, waardoor ze steeds minder lol in het spel hebben. Gelukkig komt daar, met een nieuwe speler én een nieuw voornemen, al snel verandering in! 

Enthousiast geworden? Beide boeken zijn te koop in de (online) boekhandel!