Mooiste winterverhalen 2017

De mooiste winterverhalen om samen te lezen onder een dekentje op de bank...

Nu Sinterklaas is uitgevaren, staat kerst alweer bijna voor de deur. Zoek je nog een mooi boek voor je kind om (voor) te lezen deze vakantie? Kijk dan vooral even mee! Wij hebben de mooiste boeken uitgezocht waarin kinderen kunnen lezen over de feestdagen, winter en thema’s die daarbij horen zoals vriendschap, liefde en hoop. Er zit vast iets voor jou of je kind tussen… 

De kleine engel die geluk bracht

Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Een heerlijk winterverhaal met een warme boodschap, om samen te lezen voor een knisperend haardvuur of lekker knus op de bank. Ideaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Winnie de Poeh

Ontmoet in Winnie de Poeh deze vriendelijke ruim 90-jarige beer en al zijn vriendjes uit het Honderd-Bunders-Bos. Ontdek wat er gebeurt als Poeh op bezoek gaat en als Knorretje een Klontemiggel ontmoet. En hoe het afloopt als Iejoor zijn staart verliest, en Poeh er eentje vindt. Winnie de Poeh staat vol met hartverwarmende verhalen over vriendschap, en hoort rond deze tijd van het jaar op alle boekenlijstjes te staan. Een klassieker die iedere keer weer een glimlach op je gezicht weet te toveren en je de waarde van echte vriendschap laat zien. Winnie de Poeh is een boek voor alle leeftijden. 

Superjuffie op de Zuidpool

Bij kinderen van 7 tot 9 jaar is Superjuffie heel erg populair. Onlangs is het zevende(!) boek in deze serie uitgekomen: Superjuffie op de Zuidpool. De boeken van Superjuffie staan erom bekend dat ze heel geschikt zijn om zelfstandig te lezen. Maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In dit deel gaan Juf Josje en Hakim trouwen! Tenminste, dat is de bedoeling. Maar de bruid verdwijnt op haar eigen bruiloft. Het lukt haar nog net om een berichtje van vier letters achter te laten: help! Waar is ze heen? Met wie? En vooral: waarom? Superjuffie raakt flink in de problemen en dat op wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden. Lukt het Hakim en de kinderen om haar te redden?

Elmer in de sneeuw

'Brrr… wat is het koud!’ zegt een van Elmers vrienden.
‘Dat valt wel mee,’ antwoordt Elmer, ‘het is alleen iets kouder dan normaal voor de tijd van het jaar. Kom, dan maken we een wandeling, daar warmen jullie van op.’
Na een tijdje komen ze bij een besneeuwde berg. Hoera! Spelen in de sneeuw: sneeuwpoppen maken, glijden over het ijs en sneeuwballen gooien. Als de olifanten weer thuis zijn, zegt een van hen: ‘Wat is het lekker warm, hier! Elmer glimlacht. Kou is maar relatief.

Een warm en vriendelijk avontuur met een populaire, kleurrijke olifantenvriend voor de koude wintermaanden. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar. 

De appeltaart van hoop

Het is geen gewone appeltaart. Het is de appeltaart va n hoop. Nadat je een hap hebt genomen, ziet de wereld er ineens bijna helemaal anders uit. Dingen veranderen en tegen de tijd dat je een hele punt op hebt, realiseer je je dat alles weer goed komt.
Dit prachtige boek bevat een warm verhaal over vriendschap, loyaliteit, liefde en hoop. De vermissing van Oscar zorgt voor een spanningselement dat de doelgroep van 13 tot 15 jaar nog meer aan zal spreken. De appeltaart van hoop is een mooi boek met een gedachte die heel goed bij deze tijd van het jaar past. 

Het vrolijke winter voorleesboek

In deze gezellige bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over allerlei dingen die in de winter spelen. Verschillende bekende personages beleven nieuwe avonturen. Zo koopt het mannenkoor als verrassing een joekel van een kerstboom voor tante Dina en eisen ze dat de boom keurig wordt ingepakt. En de kleuterklas is supertrots op hun kerststal. De blote koning is zo blauw van de kou dat de koningin hem niet eens meer herkent, en olifantje Oliebol houdt lekker een pyjamadag. Daan en Doortje komen in de krant met hun vogelrestaurant, en Kobus en Kwak hebben een wel heel bijzondere nieuwe vriend…
Een heerlijk boek voor jong en oud over de winter!