Mortal Engines: een episch en spannend avontuur

MORTAL ENGINES: EEN EPISCH EN SPANNEND AVONTUUR VOOR GEVORDERDE LEZERS

Is je kind net iets te oud voor kinderboeken en ben je op zoek naar een geschikt boek om hem of haar te laten kennismaken met jeugdboeken voor meer gevorderde lezers? Dan is Mortal Engines het perfecte boek!

Mortal Engines gaat over Tom, die in de grote tractiestad Londen woont, duizenden jaren nadat de beschaving is verwoest door een catastrofale gebeurtenis. De mensheid heeft een nieuwe manier van leven uitgevonden. Steden zijn op enorme rupsbanden gezet en zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen.
Geschiedenisleerling Tom moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een bondgenootschap dat de toekomst moet veranderen.

Mortal Engines is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar, maar door het heldere taalgebruik is het ook voor gevorderde lezers die iets jonger zijn goed te doen. Bovendien is het superspannend en wordt het verhaal op een beeldende manier verteld, waardoor de lezer het niet zal kunnen neerleggen. Na Mortal Engines hoeven fans gelukkig niet lang te wachten voor ze verder kunnen lezen: het net zo spannende vervolg Predator’s Gold verscheen in november en deel drie en vier verschijnen al in het voorjaar.

Mortal Engines en Predator’s Gold zijn nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Vanaf 6 december draait de verfilming door Peter Jackson (bekend van de films van The Lord of the Rings) in de bioscoop.