Nazomeren met De leukste kinderboeken

NAZOMEREN MET DE LEUKSTE KINDERBOEKEN

Back2school - de leukste boeken voor het begin van het nieuwe schooljaar! De zomervakantie is weer voorbij en het nieuwe schooljaar begint. Wij duimen voor een lekker zonnig begin van het najaar, zodat we nog tot aan de Kinderboekenweek buiten kunnen zitten met een boek.

In september verschijnen er in de aanloop naar de Kinderboekenweek traditiegetrouw veel nieuwe kinderboeken. Wij zetten een aantal interessante titels op een rij om het nieuwe schooljaar vrolijk en ontspannen lezend mee te beginnen.

De magische apotheek

Om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar ook fantastisch om voor te lezen
De magische apotheek van Anna Ruhe is in Duitsland al een enorme hit. Het is een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor, over een oude villa met een verborgen kamer. Als Lucie, Benno en Mats die kamer vinden, ontdekken ze duizenden flesjes met de heerlijkste parfums – die ieder een eigen magische uitwerking hebben.

Extra leuk: al op 7 november verschijnt het vervolg Het mysterie van de zwarte bloem, dat zich deels in Amsterdam afspeelt!

Elvis & Jones

Voor kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar
Broer en zus Elvis en Jones wonen in een oud herenhuis in het centrum van Amsterdam. Op een dag ontdekken ze een roestig oud doosje op zolder, waarin een brief zit van Hannah, een meisje dat in 1967 in het huis woonde. De brief leidt Elvis en Jones op een spannende zoektocht door de stad waarmee ze een stokoude misdaad kunnen oplossen…

Elvis en Jones is het sprankelende debuut van acteurskoppel Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox. De liefde voor hun twee kinderen (aan wie ze het boek opdroegen) en Amsterdam is voelbaar in dit spannende verhaal.

Het Ministerie van Oplossingen

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar
Het Ministerie van Oplossingen is een geheimzinnig genootschap dat problemen van kinderen oplost, maar daarbij steeds wordt gedwarsboomd door de Zilvermannen. Sinds Nina, Alfa en Ruben samen met mevrouw Vis het oude genootschap nieuw leven hebben ingeblazen, proberen ze zoveel mogelijk zaken tot een goed einde te brengen.

Dit voorjaar verscheen het derde deel in de serie, Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis, maar de drie delen zijn ook los van elkaar te lezen. Het zijn elk originele, eigentijdse en spannende avonturen.

Superjuffie en het apencircus

Voor kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar
Wie kent Superjuffie niet? Juf Josje is misschien wel de leukste juf van heel Nederland, en dat is zelfs nog vóórdat ze weer een hap van een krijtje neemt om dieren in nood te redden. Sinds de verfilming in 2018 heeft deze leuke kinderboekenserie van Janneke Schotveld nóg meer fans erbij gekregen en dat is meer dan terecht.

In Superjuffie en het apencircus, het achtste deel, komt er een circus in de stad. Eentje zonder dieren natuurlijk, want wilde dieren in het circus zijn verboden. Dus juf Josje kan er zonder problemen naartoe… Toch?

Luuk Nootje – expeditie Half Miljoen

Voor kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar
Luuk Nootje – Expeditie Half Miljoen is een spannend en hilarisch verhaal over een geheim genootschap, een enorm fortuin en een krokodil van Tosca Menten, de grappigste kinderboekenschrijfster van Nederland. Het verhaal gaat over de familie Nootje, die een half miljoen euro heeft geërfd maar het geld alleen krijgt als ze lid worden van een vreemd genootschap. En dat is nog niet zo gemakkelijk; ze moeten zich gaan houden aan de verschrikkelijke regels van dat genootschap én slagen voor een absurde Test. Het is alles of niets…

Tosca Menten schreef het verhaal in 2012 voor het Kinderboekenweekgeschenk van dat jaar: Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37.