Nieuwe titels voor 2018

Nieuwe titels voor 2018

2018 is gestart! Het jaar dat Dummie de mummie 10 jaar in Nederland woont, het jaar dat Koning Willem Alexander 5 jaar op de troon zit en het jaar dat het weer tijd is om je boekenkast op te ruimen én aan te vullen… Gelukkig hebben wij weer meer dan genoeg boeken op de planning staan voor 2018. Wil je weten welke leuke titels er tussen zitten? Hier komen ze!

De reis van Syntax Bosselman
Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij schreef de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.
Met De reis van Syntax Bosselman schreef Arend van Dam niet alleen een boek vol indrukwekkende geschiedenisverhalen, hij doet ook verslag van zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de mensen achter de geschiedenis.

Charlie en ik
Martins jongere broertje Charlie is een wonderkind. Veel te vroeg geboren overleefde hij tegen alle verwachting in, en Martin moest er altijd zijn om op hem te letten. Hun moeder noemt hem een 'vrije geest', maar Martin vindt 'gestoord' meer geschikt. Prettig gestoord, dat wel. Martin neemt zijn broertje mee op een geheime expeditie naar Cornwall, waar ze veertien maanden geleden een idyllische familievakantie doorbrachten. Deze keer gaan ze zoner ouders en zonder toestemming en dan is 596 kilometer reizen niet makkelijk. Onopgemerkt hun bestemming bereiken is moeilijk met Charlie, die de gewoonte heeft om in de problemen te raken. Als Martins werkelijke, hartverscheurende beweegredenen zichtbaar worden, realiseert hij zich dat hij niet altijd voor Charlie kan zorgen. Soms heeft hij zelf ook zorg nodig.

Streepjescode blauw
Maak een klont. Zoek een lieveheersbeestje en breng hem een serenade. Loop drie keer géén rondje. Ren weg van je schaduw. Ga naar het park en laat je onzichtbare hond uit. Verstop dit boek en ga het zoeken. Verzin een woord van dertig letters. Teken een vis en vang hem. En doe het allemaal NU! En ben je boos, verdrietig of chagrijning? Dan heeft Tosca altijd wel een kronkelige tip!
Voor Streepjescode blauw bedacht Tosca Menten een schat aan opdrachten die het grappigste, gekste, sportiefste en creatiefste in je naar boven halen. Met hilarische tips, talloze overbodige weetjes en heel veel doewerk. Dus kom van de bank af, steek de mouwen uit je handen en doe mee! #moetjedoen

Botje & Co
Van de auteur van Superjuffie! en het Kinderboekenweekgeschenk komt er een nieuwe Botje!
Parijs oh la la! In de hoofdstad van Frankrijk wordt een prestigieuze robotwedstrijd georganiseerd en uitvinder Appie doet daar natuurlijk aan mee. Bibi en Midas mogen met hem mee om op Botje te passen, maar Botje heeft zo haar eigen ideeën over hun verblijf in de stad van de liefde. Vooral als ze daar alle andere robotjes ook ziet, waarvan er eentje wel heel speciaal is. Botje raakt helemaal hoteldebotel en verliest daarbij alle voorzichtigheid uit het oog. En dat heeft grote gevolgen…

Waarom de koning geen kroon draagt
In 2018 zit koning Willem-Alexander vijf jaar op de troon. Maar zit hij in zijn dagelijks leven ook echt op een troon? En hoe heeft hij eigenlijk koningin Máxima leren kennen? In dit prachtige fullcolour boek lees je alles over het koninklijke leven van nu, met een vleugje historie. Je vindt er interessante feiten en geestige weetjes over koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen.
Ook staan er korte fictieve (voorlees)verhalen in die een beeld schetsen van de rol van ons koningshuis in onze samenleving. De kleurrijke en gedetailleerde illustraties en de echte foto’s van Willem-Alexander en zijn gezin geven het boek koninklijke allure. Ieder die ons koningshuis een warm hart toedraagt, zal ervan smullen en verrast worden door weetjes en de realistische, originele invalshoek van de verhalen. Leuk én leerzaam!

Voor Aap
Een feestelijk peuterboek.
Aap is jarig en nodigt Tijger uit voor zijn feestje. Tijger gaat op pad door het oerwoud met een grote stapel cadeaus voor Aap. Maar onderweg heeft hij veel pech. Hij verliest het ene pakje na het andere. Uiteindelijk blijft er maar één cadeautje over. Zou dat wel genoeg zijn voor Aap?
Een kleurrijk peuterboek met tekst van Mark Janssen en illustraties van Suzanne Diederen.

Dummie jubileumeditie
2018 wordt een feestjaar voor Dummie! Niet alleen verschijnt alweer het tiende deel in de serie, het is dit jaar ook tien jaar geleden sinds hij door een blikseminslag tot leven kwam in Polderdam. En dat moet natuurlijk worden gevierd. Speciaal voor Dummies tienjarig jubileum steken we de hele serie in een vrolijk nieuw jasje! Dit jasje is zó speciaal, dat als je alle tien de boeken gespaard hebt, je een mooie tekening van Dummie en Goos op je boekenplank vindt. De tekening is in stukjes gehakt en op de rug van ieder deel is een stukje terug te vinden. 

Meiden willen winnen
De meiden in het team van Kim verliezen dit seizoen steeds. Ze hebben daardoor nog maar weinig lol in het spel. Noor raakt geblesseerd, maar gelukkig komt Emma tijdelijk het team versterken. Ze komt kijken of ze echt wel op voetbal wil.
Samen besluit het team om voor het plezier te gaan voetballen. Dat lukt. Ook met de hond van Emma hebben ze veel lol. Die staat vaak met Emma’s moeder langs de lijn. Tijdens het volgende toernooi zijn ze ontspannen. En ze winnen! Voetballen is superleuk!