NL Film koopt filmrechten van Het Ministerie van Oplossingen van Sanne Rooseboom

–  DINSDAG 30 JUNI 2020 – 

Het populaire kinderboek Het Ministerie van Oplossingen (2016) van Sanne Rooseboom wordt in de nabije toekomst bewerkt voor een tv-serie. Namens Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum verkochten Dorien van Londen en Charissa Koster (Van Londen & Ko) de filmrechten aan NL Film, producent van o.a. De regels van Floor.

 

Sanne Rooseboom laat in een reactie weten: ‘Ik vind het echt geweldig dat er een serie van mijn boek gemaakt wordt! Als ik kijk naar wat NL Film produceert, dan denk ik dat ze de perfecte partij zijn om van het verhaal een prachtige serie te maken. Ik kan niet wachten om Nina, Alfa, Ruben en de oude mevrouw Vis op het scherm stiekem mensen te zien helpen.’

Ook senior uitgever Susanne Diependaal van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum reageerde heel blij en trots op het nieuws: ‘Dat een boek dat van begin af aan al zo veel kinderharten heeft veroverd nu ook te zien zal zijn op scherm verheugt me enorm. Dat betekent alleen maar meer kinderen die kennis kunnen maken met de bijzondere avonturen van een soms wat koppig behulpzaam meisje met een groot hart en haar even doortastende vrienden. De thema’s loyaliteit, vriendschap en elkaar willen helpen zijn van alle tijden en Sanne heeft daar op heel invoelende wijze een eigentijdse wending aan gegeven. Het Ministerie van Oplossingen is bij NL Film in goede en professionele handen. Ik weet zeker dat Kaja en zijn team deze moderne klassieker zorgvuldig zullen verwerken tot een serie die nog meer kinderen zal bereiken en charmeren.’

 

Producent Kaja Wolffers: ‘Wij zijn ontzettend trots en enthousiast dat schrijver Sanne Rooseboom ons het vertrouwen heeft gegeven om op basis van haar spannende en fantasierijke boek een televisieserie te produceren. De televisiekijker verdient het om Nina, Alfa en Ruben in levende lijve misstanden en onrecht uit de weg te zien helpen.’

 

Over Het Ministerie van Oplossingen

Het boek gaat over Nina, een avontuurlijk meisje van 11 jaar dat niet van stilzitten houdt. Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het Ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit om samen met haar beste vriendin Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien een Ministerie dat stiekem mensen helpt natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt.

Met illustraties van Mark Janssen.

Sanne Rooseboom (1979) werkte na haar studie Politicologie als buitenlandredacteur en correspondent in Nederland en Engeland voordat ze kinderboekenschrijver werd. Ze debuteerde in 2015 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen. Inmiddels liggen er zes jeugdboeken van Sanne in de winkel. Ze woont en werkt in Rotterdam.    

Foto: © Chris van Houts

 

Sinds de oprichting in 2001 heeft NL Film een veelzijdig portfolio opgebouwd met het produceren van speelfilms, drama en jeugdseries. Hierbij wordt een gevarieerd aanbod van kwaliteitsproducties gebracht voor iedere doelgroep. Het portfolio van televisiedrama reikt van NPO series Penoza, De Zaak Menten en jeugdseries als SpangaS en De regels van Floor tot dramaseries Zwarte Tulp en Bluf voor commerciële zenders. Ook produceert NL Film content voor YouTube, zoals Vakkenvullers. Dankzij uiteenlopende speelfilms, waaronder Rundfunk: Jachterwachter, Bankier van het Verzet, Tonio, Mannenharten 1&2, Weg van Jou en Penoza: The Final Chapter behoort NL Film tevens tot de meest actieve en spraakmakende Nederlandse filmproducenten van dit moment.

 

Van Londen & Ko is het label waaronder het duo Dorien van Londen (54) en Charissa Koster (45) samenwerkt en gezamenlijk optrekt voor de wereldwijde verkoop van film-, tv- en theaterrechten van toonaangevende auteurs en uitgeverijen.