Pinkeltje in het Spoorwegmuseum

PINKELTJE IN HET SPOORWEGMUSEUM

Op 7 april verschijnt er een nieuw avontuur van Pinkeltje: Pinkeltje in het Spoorwegmuseum. Om de verschijning van het boek te vieren, organiseert het Spoorwegmuseum op 9 april een Pinkeltjedag.

Pinkeltjedag in het Spoorwegmuseum
Tijdens de Pinkeltjedag in het Spoorwegmuseum geeft illustrator Arne van der Ree tekenworkshops voor kinderen om 11:30, 12:30, 14:00 en 15:00 uur. Je kunt zonder aanmelding aanschuiven bij een workshop. In het museum wordt Pinkeltje in het Spoorwegmuseum verkocht en er is de mogelijkheid het boek te laten signeren door Arne van der Ree. Kinderen treden met een leuke speurtocht in de voetsporen van Pinkeltje en tijdens het fotomoment kunnen ze op de foto als Pinkeltje, compleet met baard en puntmuts.

Een groots avontuur
In een oude postzak bevindt zich al jaren een vergeten brief. Wanneer Pinkeltje en zijn vrienden zich moeten verstoppen in een oude posttrein in het Spoorwegmuseum, vindt Pinkeltje deze brief. Hij maakt de envelop open en ontdekt dat het een bericht is voor een mysterieuze dame. De brief had al in het jaar 1952 bezorgd moeten worden… in Istanboel! Samen met zijn vrienden bedenkt Pinkeltje een plan: ze gaan hem alsnog bij deze mevrouw afleveren. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Zonder het goed en wel te beseffen, storten ze zich in een groots avontuur: een spectaculaire treinreis, aan boord van de Oriënt-Express – terug in de tijd!