Reis mee! De leukste kinderboeken over voertuigen – Kinderboekenweek 2019

REIS MEE! DE LEUKSTE KINDERBOEKEN OVER VOERTUIGEN - KINDERBOEKENWEEK 2019

Thematitels voor Kinderboekenweek 2019

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Reis mee!: we gaan op reis in boeken. Dit jaar staat niet de bestemming, maar het vervoer centraal. Ter land, ter zee en in de lucht. Een ritje op de fiets, of een raket naar de maan – alles kan. Reis je alleen of samen?

Aan de slag met het thema? Wij maakten een handige lijst met al onze thematitels over voertuigen en reizen, handig ingedeeld van groep 1 & 2 tot en met groep 7 & 8. We konden we het niet laten de boekjes voor de allerkleinsten ook mee te nemen. Wil je het liefst meteen een handtekening in je nieuwe boek? Wij maakten ook een overzicht van alle openbare optredens van onze auteurs. Veel leesplezier en goede reis!

Voor de allerkleinsten

Mijn eerste 100 voertuigen – Roger Priddy

De boeken van Roger Priddy voor de jongste lezers zijn al jarenlang een wereldwijd succes bij ouders. Met dit boek leert het kind de namen van meer dan 100 voertuigen. Ook in mini-editie en met flapjes!

Mijn eerste woordjes – voertuigen

Een bijzonder, rijk geïllustreerd boek over voertuigen met 150 eerste woorden om aan te wijzen, te benoemen en eindeloos te herhalen. Met leuke retro illustraties van step tot brandweerwagen en piratenschip.

Voertuigen zoek- en telboek – Marc Clamens

Van brandweerwagens, treinen en motoren tot taxi’s, caravans en zeilboten – op elke pagina staan tientallen voertuigen om te zoeken en te tellen. Een speels prentenboek dat garant staat voor uren kijk- en leesplezier.

Groep 1 & 2

Auto’s en Alles wat vliegt – Carl Johanson

Twee speelse prentenboeken die een humoristische diversiteit aan bestaande en niet-bestaande auto’s en voertuigen verzamelen. Denk aan reddingshelicopters en vliegende kantoren, en tweelingauto’s en maanwagens. Om de fantasie te prikkelen.

Instappen maar! – Vivian den Hollander & Dagmar Stam

Verschijnt in augustus
Vivian den Hollander weet als geen ander te omschrijven wat er speelt in het hoofd en hart van een kleuter. Ook dit deel in de Lisa & Jimmy-serie is weer een heerlijk voorleesboek dat perfect past in het thema Vervoersmiddelen!

De kikkertjes gaan op pad – Marianne Busser & Ron Schröder en Sam Loman

Verschijnt in augustus
Zes kikkertjes vertrekken 's ochtends naar school. Ze mogen niet te laat komen, maar ze moeten ook blijven opletten. Een vrolijk boekje over het verkeer van het bekende rijmende auteursduo, met kleurrijke, speelse illustraties.

Tim op de tegels – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer

Tim moet van zijn vader bij het buitenspelen op de stoeptegels blijven, dus doet hij dat. Ook als die tegels op een vrachtwagen gezet worden en op een vrachtschip geladen worden. (Tip: vanaf september ook beschikbaar als kleinere editie voor € 7,50!)

Groep 3 & 4

Anton en de spin – Arend van Dam & Alex de Wolf

Uit de AVI-serie over fascinerende mensen uit de geschiedenis. Anton en de spin (AVI M4) gaat over Antony Fokker, die zijn eigen vliegtuig bouwt. Ook te lezen als onderdeel van de bundel van drie verhalen Dat is snel!

Goede reis, opa! – Vivian den Hollander & Saskia Halfmouw

Verschijnt in juli
Opa Bak krijgt een ballonreis cadeau en neemt Tom en Mila mee! Maar het is nog niet zo gemakkelijk om er op tijd te komen… Een grappig AVI E4-boek van succesduo Vivian den Hollander en Saskia Halfmouw.

Groep 5 & 6

De melkwegschool – Scott Seegert & John Martin

Ga mee de ruimte in met Kelvin Klosmo! Een spannend verhaal vol hilarische cartoons. Je kunt meteen doorlezen in deel 2: Noodlanding.

Hoe werkt een vliegveld? – Clive Gifford & James Hancock

Een boek boordevol uitklappagina’s en flapjes voor iedereen die het vliegveld en de vliegtuigen vanbinnen en buiten, en van boven tot onder wil leren kennen. Een must voor alle toekomstige piloten of wereldreizigers in spe!

Pech onderweg – Tosca Menten, Jozua Douglas en Geert Gratama

Verschijnt in juli
De twee grappigste kinderboekenschrijvers van Nederland schreven samen deze bundel vol verhalen, weetjes, versjes en spreekwoorden over ontspoorde tochtjes en rampzalige reizen met  spookhuiskarretjes, rugzakken, vliegende hangmatten, en nog vele andere maffe voertuigen.

Pech onderweg is een van de officiële kerntitels voor de Kinderboekenweek!

De reis met de vliegende leunstoel - Jacques Vriens & Iris Boter

Verschijnt in september
Oma zit met een dilemma: haar oude jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Afrika te komen, waar hij werkt als arts. Ze wil graag gaan, maar ze durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een fantasierijk plan om oma van haar vliegangst af te helpen. Deel uit de Bende van de Korenwolf-serie.

Groep 7 & 8

Gevaar op grote hoogte – Jack Heath

Een fantastisch reisverhaal op twee manieren: in de verhalen zelf en in je hoofd. Dit boek bevat 30 gevaarlijke verhaallijnen waarbij de lezer zelf kan beslissen hoe het avontuur verder gaat. Zo ontstaat jouw eigen verhaal. Leestip voor jongens en meiden die van actie houden - ze kunnen meteen bingen met deel 2, Gevaar op het water!

Code Kattenkruid – Jacques Vriens

Opa is ziek, maar hij zal gaan fietsen met kleinzoon Stijn. Tijdens die fietstocht delen ze alles en zo wordt het onvermijdelijke afscheid minder zwaar voor allebei. Een belangrijk boek over het leven, de liefde en de dood. Dit jaar dubbel genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury.

Dummie de mummie en de ster Thoeban – Tosca Menten & Elly Hees

Dummie, Goos en Klaas gaan naar Oostenrijk, waar ze niet alleen leren skiën en rodelen, maar ook de sterren proberen te bereiken, want daar, vertelt Dummie, is zijn vader na zijn dood naartoe gereisd.