Reis mee naar het Oosten met De zijderoutes

REIS MEE NAAR HET OOSTEN MET DE ZIJDEROUTES

Voor alle jonge geschiedenisliefhebbers is er goed nieuws, want vandaag verschijnt deze mooie geïllustreerde uitgave van De zijderoutes!

In dit boek neemt auteur Peter Frankopan je mee in een reis naar het Oosten, waar je over een bijzondere nieuwe geschiedenis van de wereld leert. Langs de zijderoutes kom je koningen, handelaren en avonturiers tegen en ontdek je koninkrijken, religies, wetenschap en techniek. Volgens Frankopan liggen in het Oosten de wortels van onze religies en beschaving. Aan de hand van verhalen van alle hoeken van de wereld laat hij zien hoe Oost en West langzaam maar zeker met elkaar verweven zijn geraakt en hoe alles verband houdt met elkaar.

Dankzij de prachtige illustraties is deze belangrijke periode uit de wereldgeschiedenis ook toegankelijk voor jonge lezers. De zijderoutes is een mooi cadeau voor geschiedenisliefhebbers van elke leeftijd.

Over De zijderoutes:

‘Een sappige wereldgeschiedenis die een niet-eurocentrische kijk geeft op Oost-Westverhoudingen.’ De Standaard

‘Voor geïnteresseerden in algemene geschiedenis is dit boek zeker een aanrader door zijn aparte invalshoek.’ Boekenbijlage

‘Een erg stimulerend boek, dat tal van nieuwe inzichten biedt en bovendien bijzonder prettig leest.’ Het Historisch Nieuwsblad