Samen lezen

De leukste cadeautips om samen te lezen!

Deze feestelijke periode is bij uitstek dé tijd om het samen gezellig te maken. En hoe kun je dat beter doen door knus samen op de bank te kruipen met een mooi boek? En of je nu met je allerkleinste een prentenboek leest, een warm verhaal voorleest aan je kleuter, of samen met je grote schat de coolste uitvindingen en meest verrassende weetjes uit de stad of natuur onderzoekt, De leukste kinderboeken heeft voor ieder kind een mooi boek in de kast!

Hoe werkt dat?

In 'Hoe werkt dat?' dat eruit ziet als een laptop, vind je alles wat je wilt weten over supercoole uitvindingen! Aan de hand van ongelooflijk beeldmateriaal ontdek je de werking van drones, supercomputers, onderwaterhotels, hoverboards, vliegende auto’s en glow-in-the-darksticks. Een geweldig boek om je samen uren in te verliezen door de afwisselende vormgeving, de bijzondere foto’s en de diversiteit van de onderwerpen.

Leg maar onder de boom!

De kleine engel die geluk bracht

Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Een heerlijk winterverhaal met een warme boodschap, om samen te lezen voor een knisperend haardvuur of lekker knus op de bank.

Leg maar onder de boom!

Elmer in de sneeuw

Het is lang geleden dat er échte sneeuw lag in Nederland, maar als er sneeuw ligt, is het zeker dolle pret! Ook Elmer vindt het heerlijk om in de sneeuw te spelen. Een warm en vriendelijk avontuur om tijdens de koude wintermaanden voor te lezen aan de allerkleinsten.

Leg maar onder de boom!

De hoogste berg, de diepste zee

Is jouw kind ook zo nieuwsgierig? En houdt het van de natuur? En mooie kijkplaten? Dan is De hoogste berg, de diepste zee een prachtig boek om samen de natuur te ontdekken. En het geeft antwoord op heel veel vragen als:

  • Hoe hoog is de hoogste berg op aarde?
  • Hoe diep is de diepste oceaan?
  • Welk schepsel was ooit het grootste?
  • Hoe oud is de oudste boom?
  • Waar op aarde is het het koudst?
  • Welke dieren worden het oudst?

Kruip samen op de bank en blader samen eindeloos door dit bijzondere boek en verwonder je...

Leg maar onder de boom!

Hoe werkt een stad?

Weer een supermooi ontdekboek voor nieuwsgierige kinderen, maar nu over hoe een stad nu eigenlijk werkt. Van de diepste krochten van het riool tot de toppen van wolkenkrabbers, fantastisch om te zien wat er in de stad nou eigenlijk onder onze voeten en boven onze hoofden gebeurt. Je kunt de pagina’s helemaal uitklappen en met de flapjes samen de stad ontdekken, zoals je nog nooit hebben gezien…

Leg maar onder de boom!