Stem nu voor de Kinderjury!

STEM NU VOOR DE KINDERJURY!

De stemweken van de Nederlandse Kinderjury zijn begonnen! In dit artikel lees je over vijf genomineerde boeken.  Heb jij al gestemd?

CODE KATTENKRUID

Jacques Vriens

De 12-jarige Stijn en zijn opa zijn twee handen op een buik. Binnenkort gaan ze samen een driedaagse fietstocht maken. Maar opa krijgt te horen dat hij een ernstige ziekte heeft. Iedereen is verdrietig, maar opa wil de tijd die hij nog heeft, léven en genieten.

Stem hier op Code Kattenkruid.

DE KIKKERBELLITJES VAN DE KONING EN ANDERE SPROOKJES

Janneke Schotveld
 

In dit moderne sprookjesboek zijn vijftien geestige sprookjes van topauteur Janneke Schotveld opgenomen. Over Uk, die klein van stuk is, maar dapper genoeg om het bos te betreden waar een gevaarlijke reus huist. Over de ridster die besluit de prins van haar dromen uit het kasteel van zijn ouders te bevrijden. Over heksje Hetje die een bezem voor haar verjaardag krijgt, maar niet durft te vliegen. Over prinses Lupine die haar bruidegom moet kiezen uit zevenhonderd prinsen, maar bij niet één prins kriebels in haar buik voelt. En over de koning die dolgraag kikkerbilletjes eet – tot hij ineens zelf in een kikker verandert.

Stem hier op De Kikkerbilletjes van de Koning.

DUMMIE DE MUMMIE EN DE SCHAT VAN SOHORRO 

Tosca Menten 
 

Zon, zee en relaxte muziek? Maashi! Dummie en Goos zijn op Jamaica! Het eiland is prachtig en ze mogen ook nog eens meedoen met een piratenspel rond een geheime schatkist. Maar Dummie wil liever een eigen schat. Hij graaft de ene kuil na de andere, maar vindt niks. Dan stuiten Dummie en Goos per ongeluk op een eeuwenoude schatkaart. Plotseling is Dummie niet meer te houden... Hij moet en zal die schat vinden! 

Stem hier op Dummie de Mummie en de schat van Sohorro.

DE SPOOKTOREN 

Keir Graff 
 

Na de dood van hun vader verhuist de identieke tweeling Mal en Colm met hun moeder naar een luxueus appartement in een oude torenflat in de stad. Wat ze niet weten, is dat er een vloek op de torenflat rust. De jongens ontmoeten hun bejaarde buren, die waarschuwen dat je tijdens het middaguur beter niet in het gebouw kunt rondlopen. Ze horen vreemde geluiden, ontdekken een lift zonder knopje voor de dertiende verdieping en krijgen het onheilspellende bericht dat wie eenmaal in het gebouw woont, er nooit meer uit kan vertrekken. Op een dag verschijnt uit het niets het ontbrekende knopje… En als de liftdeuren op de dertiende verdieping opengaan, zien Mal en Colm iets onbegrijpelijks: een identiek gebouw, dat destijds uit geldgebrek nooit gebouwd is en nu is vastgeroest in de tijd. In deze toren wemelt het van de mensen – dood, levend of iets ertussenin...

Stem hier op De Spooktoren.

HET (ON) GEWONE VERHAAL VAN BO (EN TOM)

Tineke Honingh 

Het is nog niet zo gemakkelijk om je verleden achter je te laten. De twaalfjarige Bo verhuist van de stad naar een oude boerderij aan de rand van een dorp. Een nieuwe omgeving, een nieuwe school. Ze kijkt ernaar uit – en ziet ertegenop. Alles hangt af van haar eerste schooldag. En die verloopt funest. Net als Bo denkt dat het weer hetzelfde liedje zal worden als op haar vorige school, ontmoet ze Tom.

Stem hier op Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom).

 

Stemmen voor de Nederlandse Kinderjury kan tot en met 26 mei!