Stem voor de Nederlandse Kinderjury!

STEM VOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY

Het is weer zover: je kunt stemmen voor de Nederlandse Kinderjury! Dit jaar kun je tot en met 19 april stemmen op alle kinderboeken die in het jaar 2016 verschenen. Iedereen tussen 6 en 12 jaar mag meedoen!

Selectielijst
Kom je er niet uit? Het Selectiecomité maakte een Selectielijst van honderd titels die in aanmerking komen voor de Prijs. Staat jouw favoriet niet in de Selectielijst? Dan kan je hem zelf invullen. Bovendien mag je op maximaal drie boeken stemmen!

Prijzen
De Nederlandse Kinderjury reikt maar liefst vier prijzen uit. De Prijs van de Kinderjury wordt uitgereikt aan één boek in de categorie 6-9 jaar en één boek in de categorie 10-12 jaar. De winnaar van de prijs wordt bepaald door het aantal stemmen. De Senaat, een speciale jury van twaalf kinderen reikt bovendien ook twee keer de Pluim van de Senaat uit: één keer in de categorie 6-9 jaar en één keer in de categorie 10-12 jaar.

Winnaars
Vorig jaar won Tosca Menten de Prijs van de Kinderjury. Dummie de mummie en de drums van massoeba kreeg toen de meeste stemmen in de categorie 10 – 12 jaar. Dit jaar doen maar liefst twee boeken van haar hand mee: Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl en Siem Subliem en het ei van Jannes. Ook Janneke Schotveld viel in de prijzen. Zij won namelijk de Pluim van de Senaat voor haar boek Botje. Ook zij doet mee met twee boeken: Botje en de zeven schroefjes en Superjuffie op kamp.

Kortom: ga snel naar www.kinderjury.nl en breng je stem uit!