Superjuffie in actie voor AAP

SUPERJUFFIE KOMT IN ACTIE VOOR STICHTING AAP

Dierenredders Superjuffie en Stichting AAP slaan de handen ineen en starten een speciale inzamelactie voor scholen. De kick off van deze supertoffe actie is op woensdag 15 november. Vanaf dan kunnen leerlingen telefoons, cartridges én kabels inzamelen en zo helpen om geld in te zamelen voor AAP. De allereerste school in Nederland die meedoet is basisschool De Optimist in Almere!

Inzamelactie voor scholen

Wat kunnen leerlingen doen? Alle oude mobieltjes, cartridges én kabels van ouders, vrienden en familie verzamelen en inleveren in de speciale box die de juf of meester kan aanvragen op www.aap.nl/inzamelenvooraap/doe-mee-met-je-klas. Een mobieltje levert gemiddeld drie euro op en een kilo kabels al gauw een euro. Dus door met z’n allen veel spullen in te zamelen, kan er een flink bedrag opgehaald worden!

David van Gennep, directeur van Stichting AAP: “‘Het zou fantastisch zijn als alle leerlingen van basisscholen inzamelen voor onze dieren. Een mooie manier om iets te doen zonder in de buidel te hoeven tasten. Ook sparen we door het inzamelen het milieu, omdat materialen worden hergebruikt of op verantwoorde wijze worden gerecycled.”’

 

Superjuffie doet ook mee!

Ook Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie doet mee: “‘Superjuffie is superblij met Stichting AAP! AAP geeft gevangen, verwaarloosde apen en andere exotische zoogdieren weer een beter bestaan. Bovendien zet AAP zich in voor bescherming van dieren, zodat steeds minder dieren in nare situaties belanden.”’

Samen met je klas in actie komen?

Op www.aap.nl/inzamelenvooraap/doe-mee-met-je-klas kunnen leerkrachten hun klas aanmelden om mee te doen. Je ontvangt dan een speciale box die je in je klas kunt zetten en waar de kinderen hun verzamelde mobieltjes, cartridges én kabels in kan doen. Je ontvangt ook een mooie poster waarop wordt uitgelegd hoe de actie werkt. Daar staat ook heel veel informatie over AAP op, zodat kinderen meer over de stichting kunnen leren en er bijvoorbeeld hun spreekbeurt over kunnen doen.

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld is de auteur van de ontzettend populaire boekenreeks Superjuffie. Ook Botje, De flat van Fatima en De Zolderkinderen zijn erg graag gelezen kinderboeken. Janneke debuteerde in 2007 met Villa Fien, waarmee ze meteen de Hotze de Roos-prijs won! Toen werkte ze nog op een school voor speciaal onderwijs, maar sinds 2012 schrijft ze fulltime. Ook is Janneke actief bij De Schoolschrijver, een stichting die zich inzet voor leesbevordering, én geeft ze lezingen en workshops op basisscholen in het hele land. Jannekes boeken zitten altijd vol humor en fantasie. Met Superjuffie!, Superjuffie in de soep! en Botje won ze in resp. 2012, 2015 en 2016 de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast won ze met De flat van Fatima in 2010 de Glazen Globe, en met Robbie & Raffie: Zwerfkind van adel in 2011 de Kinderboekwinkel Publieksprijs.

Stichting AAP

AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. Stichting AAP vangt de dieren die dringend hulp nodig hebben op zodat ze op adem kunnen komen. Een gespecialiseerd team helpt ze gezond te worden en weer ‘dier’ te zijn, waarna een permanent goed thuis voor ze wordt gezocht. Ook pakt AAP het probleem bij de wortels aan, door voorlichting te geven en te pleiten voor betere wetgeving in heel Europa. Door kennis te delen en samen te werken met overheden en collega-organisaties, vergroot de stichting haar impact. Dweilen met de kraan dicht, noemt AAP dat!