Superjuffie de film

SUPERJUFFIE DRAAIT ROND HERFST 2018 OP HET WITTE DOEK

Alle Superjuffie-fans kunnen uitkijken naar herfst 2018. Want dan wordt Superjuffie in de bioscoop verwacht! De populaire kinderboekenreeks is geschreven door Janneke Schotveld. Zij is bekend van o.a. het Kinderboekenweekgeschenk 2017, Kattensoep, en vele kinderboeken als Villa Fien en Botje. Superjuffie wordt verfilmd door producent Paul Voorthuysen, bekend van de succesvolle filmreeksen Mees Kees en Dummie de mummie. Regie is in handen van Martijn Smits en het scenario wordt geschreven door Tijs van Marle.

Janneke Schotveld, auteur van Superjuffie‘Het lijkt me geweldig om te zien hoe Superjuffie tot leven komt op het witte doek! Nu maar hopen dat meester Snor niet naar de bioscoop gaat…’

Zo op het eerste gezicht lijkt juf Josje een heel gewone juf. Maar ze ís geen gewone juf, er is iets bijzonders met haar aan de hand… Als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie! Zodra ze een hap van een krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden.

De film Superjuffie is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Janneke Schotveld. Zij is bekend van o.a. het Kinderboekenweekgeschenk 2017: Kattensoep en vele kinderboeken als Villa Fien en Botje en verkocht ruim 250.000 boeken. De boeken van Janneke Schotveld worden uitgegeven bij Van Holkema & Warendorf.

Superjuffie wordt verfilmd door producent Paul Voorthuysen, in samenwerking met AVROTROS. De film wordt geregisseerd door Martijn Smits (Popoz, Zombibi) naar het scenario van Tijs van Marle. Paul Voorthuysen en Tijs van Marle werkten eerder samen bij de succesvolle filmreeksen Mees Kees en Dummie de mummie. Distributie is in handen van Entertainment One Benelux. De film wordt mede mogelijk gemaakt door CoBo en het FilmFonds.

Janneke Schotveld (1974) werkte twaalf jaar op een school voor speciaal onderwijs, maar is inmiddels fulltime schrijver. Jannekes boeken zitten altijd vol humor en fantasie. Met Superjuffie won ze in 2012 de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast won ze al vele andere prijzen en schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk van 2017.

© foto: Keke Keukelaar