Suzy en de kwallen wint Gouden Lijst!

SUZY EN DE KWALLEN MOOISTE JEUGDBOEK VOOR 12-15 JAAR

Suzy en de kwallen van Ali Benjamin is bekroond met de Gouden Lijst. Het boek, vertaald door Lidwien Biekmann, is verkozen tot het beste boek voor lezers van 12 tot 15 jaar in de categorie vertaald. De auteur en vertaler delen samen de geldprijs van 1500 euro.

De jury over het boek: ‘Suzy en de kwallen is een ontroerend, in heldere taal geschreven verhaal over rouwverwerking, een thema dat op buitengewoon originele wijze is uitgewerkt. De bijna obsessieve wijze waarop Suzy bezig is met haar kwallenonderzoek is niet alleen invoelbaar, het ontroert ook, zonder dat het pathetisch of sentimenteel wordt. Suzy en de kwallen is een compleet boek dat in alle opzichten overtuigt en raakt.’

In de categorie Nederlandstalig won Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf en eervolle vermeldingen zijn uitgedeeld aan Als de bergen huilen van Gerda Van Erkel, De Wonderlingen van Brian Selznick, vertaald door Aleid van Eekelen-Benders en Mij niet gezien van Meg Rosoff, vertaald door Jenny de Jonge.