Syntax Bosselman

'De reis van Syntax Bosselman'

Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen.

In dit boek verzamelde hij de historische verhalen die hij tijdens zijn zoektocht vond. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Spreekbeurtpakket

In samenwerking met Arend van Dam is er, speciaal voor leerlingen in groep 7 en 8, een spreekbeurtpakket samengesteld door de uitgeverij. Het spreekbeurtpakket kan gebruikt worden bij zowel spreekbeurten over de slavernij als boekbesprekingen over De reis van Syntax Bosselman. Het boek bevat goede onderwerpen om over te lezen en in de klas verder te praten. Klik op hier om verder te gaan naar het spreekbeurtpakket. Er is ook een powerpointbestand beschikbaar, samen met beelden uit het boek. Als je deze powerpoint en de beelden wilt ontvangen kun je een mailtje sturen naar info@de-leukste-kinderboeken.nl, dan sturen wij alle bestanden naar je op!

Binnenkort komt er ook een lesbrief voor dit boek uit. Deze is, net als het spreekbeurtpakket, gemaakt in samenwerking met Arend van Dam. De lesbrief is, net als het boek, ideaal voor groep 7 en 8 en vooral interessant bij de geschiedenisles.