Tim Douwsma maakt het thema scheiden toegankelijk

Tim Douwsma maakt het thema scheiden toegankelijk

Het lijkt wel alsof we zanger en acteur Tim Douwsma opeens overal zien dit najaar! In het RTL-programma The Masked Singer haalde Tim afgelopen seizoen als neushoorn de finale, en in december speelt hij de rol van Prins Timothy in The Christmas Show in de Ziggodome. Maar eerst kun je zijn kinderboekendebuut Tim ertussenin lezen!  

In Tim ertussenin deelt Tim Douwsma zijn verhaal als kind van gescheiden ouders, en geeft hij antwoord op veel voorkomende vragen  die kinderen stellen. Hij beschrijft hoe hij als zevenjarig jongetje omging met de scheiding van zijn ouders en hoe hij er nu als volwassene op terug kijkt. Net als veel andere kinderen vraagt de zevenjarige Tim zich af of het zijn schuld is. Hij is verdrietig dat ze nu nooit meer samen aan tafel zullen zitten en dat hij zijn hond Mitch een paar dagen per week moet missen. Later moet hij wennen aan de nieuwe vriendin van zijn vader en de dates van zijn moeder, en hij krijgt er opeens een nieuw broertje bij.

Tim Douwsma wil kinderen die in dezelfde situatie zitten steunen door zijn verhaal te vertellen. Uiteindelijk is de belangrijkste boodschap van het boek: je bent niet alleen, er zijn meer kinderen die hetzelfde meemaken.