Tosca Menten schrijft Schoenboekje

TOSCA MENTEN SCHRIJFT SCHOENBOEKJE

Het Schoenboekje, een landelijke Sinterklaasactie van de CPNB, wordt dit jaar geschreven door Tosca Menten. In de Sinterklaasperiode kunnen kinderen het prentenboekje gratis ophalen in de boekhandel of de bibliotheek. De De illustrator van het Schoenboekje is Emanuel Wieman, die werkt onder de artiestennaam Bagilla.

Van zaterdag 18 november tot en met 5 december kunnen kinderen een vouwschoen ophalen in de boekhandel of bibliotheek, die zij in elkaar kunnen zetten en versieren. De geknutselde schoentjes mogen vervolgens bij de boekhandel en bibliotheek worden gezet. Nadat Sinterklaas met zijn pieten is langs geweest, kunnen de kinderen komen kijken wat er in hun schoentje zit: het Schoenboekje!

Het Schoencadeautje is het kersje op de slagroom voor een leuk en druk jaar voor Tosca Menten: in juni verschijnt Siem Subliem en het rode gevaar, het tweede boek over de Sublieme Siem en zijn Struis. In augustus verschijnt Gruwelijk Grappige Griezelverhalen, het eerste boek van schrijversgenootschap De Lachende Zaag dat uit Tosca Menten, Manon Sikkel en Jozua Douglas bestaat. Voor het najaar staan zowel de derde Dummie de mummiefilm gepland, de eerste theatervoorstelling van Dummie én het negende boek in de serie. 

Dit jaar zal ‘t Heerlijke Voorleesavondje op 29 november plaatsvinden. Deze avond worden alle vaders en moeders opgeroepen minstens 15 minuten voor te lezen aan hun kind(eren). Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan minimaal 15 minuten per dag zijn voorgelezen daar veel profijt van hebben. Hun leesprestaties en leesplezier gaan enorm vooruit door vergrootte woordenschat en belevingswereld. Een goede taalontwikkeling bevordert vervolgens ook de schoolprestaties.