Tosca Menten twee keer genomineerd voor de Kinderjury

TOSCA MENTEN TWEE KEER GENOMINEERD VOOR DE KINDERJURY!

Maashi! Vanmorgen werd bekendgemaakt welke tien boeken kans maken op de Prijs van de Kinderjury. Maar liefst twee van de tien boeken zijn van Tosca Menten! Het gaat om Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl en Siem Subliem en het ei van Jannes. Op zondag 11 juni tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag wordt bekendgemaakt wie de prijzen winnen. 

Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl is alweer het achtste boek over Dummie! De mummie heeft het druk dit jaar - dit najaar verschijnt alweer de derde film én een theatervoorstelling van het eerste boek. In november staat de verschijning van het negende boek gepland.

De opvolger van Siem Subliem en het ei van Jannes verschijnt eind deze maand; Siem Subliem en het rode gevaar. Het boek wordt feestelijk gelanceerd met een groot feest in vogelpark Avifauna (kom je ook?). 

De Prijs van de Nederlandse Kinderjury is een bekroning voor het leukste kinderboek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar in twee leeftijdscategoriën: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Siem Subliem en het ei van Jannes valt in de jongste categorie; het achtste deel in de Dummie de mummie-serie valt in de categorie 10 t/m 12 jaar. Tosca Menten won al een aantal keer de Pluim van de Senaat en vorig jaar haar eerste Prijs van de Kinderjury met Dummie de mummie en de drums van Massoeba. Op de website van de CPNB zijn alle tien nominaties te vinden.