Tosca Menten wint Prijs van de Kinderjury 2019!

TOSCA MENTEN WINT DE PRIJS VAN DE KINDERJURY 2019!

Tosca Menten wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 t/m 12 jaar voor Dummie de mummie en de schat van Sohorro! Het is de tweede keer dat de kinderboekenschrijfster de prijs wint. In 2016 ontving ze de prijs voor Dummie de Mummie en de drums van Massoeba. Met haar boeken Dummie de mummie en de dans van de cobra (2014), De wraak van Lorre (2013) en Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet (2011) won ze eerder ook de Pluim van de Senaat.

Met meer dan 450.000 verkochte boeken is de Dummie de mummie-reeks van Tosca Menten een van de meest populaire kinderboekenseries van Nederland. De serie draait om Dummie, een mummie die door een blikseminslag tot leven komt en de spannendste avonturen beleeft met zijn beste vriend Goos. Dummie de mummie en de schat van Sohorro is het tiende deel in de serie. De verschijning van het tiende deel werd vorig jaar groots gevierd met een recordpoging ‘meeste mensen verkleed als mummie’ en een kleurige nieuwe uitgave van de serie.

Over Dummie de mummie en de schat van Sohorro

Zon, zee en relaxte muziek? Maashi! Dummie en Goos zijn op Jamaica! Het eiland is prachtig en ze mogen ook nog eens meedoen met een piratenspel rond een geheime schatkist. Maar Dummie wil liever een eigen schat. Hij graaft de ene kuil na de andere, maar vindt niks. Dan stuiten Dummie en Goos per ongeluk op een eeuwenoude schatkaart. Plotseling is Dummie niet meer te houden... Hij moet en zal die schat vinden!

Een boek vol geheimen en een kist vol piratengoud. Spannend, hilarisch en ontroerend tegelijk. Tosca Menten ging speciaal voor dit boek op reis naar het prachtige Jamaica.

Over Tosca Menten

Tosca Menten is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Haar Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald.