Win een boekenpakket met boeken van Jacques Vriens!

WIN EEN BOEKENPAKKET MET MAAR LIEFST VIJF BOEKEN VAN JACQUES VRIENS!

Kennen jullie het boek Smokkelkinderen van Jacques Vriens al? Dat is een heel spannend historisch verhaal over smokkelaars in de jaren dertig.

Over Smokkelkinderen
In de jaren dertig smokkelen veel mannen uit het grensdorp waar Arie woont, ‘het vette goud’ naar België. En dat is niet zonder risico. Ook voor de vader van Arie is dit de enige manier om rond te komen. Arie wil later schrijver worden, maar ook ‘voorloper’ bij een smokkelbende. Wanneer een felle commandant de leiding krijgt over de grenswachters, komen smokkelaars én grenswachters lijnrecht tegenover elkaar te staan. Dat zorgt voor onrust in het dorp en tussen de kinderen op school. Arie merkt dat zelfs zijn speciale vriendschap met de mooie Lisa eronder lijdt. Als hij eindelijk mee mag op smokkeltocht, ervaart hij hoe hard de strijd is geworden. Maar dat brengt hem niet zo van zijn stuk als het geheim dat hij over de grens ontdekt…

Win!
Om een boek aantrekkelijk te maken voor de lezer, doen we bij De leukste kinderboeken altijd ons uiterste best een mooi omslag te ontwerpen. Maar misschien hebben jouw leerlingen wel een heel ander idee voor een omslag bij Smokkelkinderen.

Willen jij en je klas kans maken op een boekenpakket van Jacques Vriens? Ontwerp dan jullie eigen boekomslag voor Smokkelkinderen. Doe het met de hele klas samen, of laat het de leerlingen zelfstandig doen en kies dan met de klas het winnende omslag. Mail jullie omslag vóór 1 april naar promotie@unieboekspectrum.nl o.v.v. ‘Smokkelkinderen - winactie NOT’. Op 1 april plaatsen wij de omslagen op onze Facebook-pagina De leukste kinderboeken in de klas. De foto die op 10 april de meeste likes heeft, wint het boekenpakket! We maken de winnaar 11 april via facebook bekend!