Zelf lezen

De leukste cadeautips om zélf te lezen!

Als je net leert lezen is het zo bijzonder dat je ineens al die tekens snapt. En het brengt je zoveel prachtige avonturen, gewoon thuis op de bank... De Kerstman is zo trots op al die startende lezers, dat hij graag een boek cadeau doet!

De leukste kinderboeken heeft goede tips om een mooi boek uit te kiezen, voor de groep drie-er die net leert lezen, maar ook voor de meer gevorderde lezer. Vervolgens is leren lezen meters maken! En dat is makkelijk gezegd als jouw kind toevallig boeken verslindt. Maar pakt jouw zoon of dochter niet zo snel een boek? Ook dan heeft De leukste kinderboeken een aantrekkelijke aanbod: supergrappige boeken, boeken met veel beeld én avontuurlijke boeken… Zeker weten dat er ook voor jouw kind een tof boek tussen zit!

De wagen van Spijker

Ken je het nog, dat trotse gevoel als je voor het eerst helemaal zelf een écht boek leest? Heel veel kinderen zullen dat ervaren als ze leren lezen met de AVI-boekjes uit de fascinerende historische Lang geleden…-serie van Arend van Dam.

Bijvoorbeeld met De wagen van Spijker (AVI M4). Daarin bouwen twee broers de mooiste koetsen. Zelfs een gouden! Maar zou het niet leuk zijn om een auto te bouwen? Of een extra snelle auto?

Leg maar onder de boom!

Op stap met de Roskam

Heb jij een paardenfan in huis? Leg dan Op stap met de Roskam (AVI M4) van Vivian den Hollander onder de boom. Want hoe fijn is het om te leren lezen over jouw favoriete dier en sport?!

In dit boek zijn drie succesvolle boeken over Paulien en haar vrienden op manege De Roskam gebundeld. Paulien beleeft allerlei avonturen met haar vrienden én lievelingsdieren: paarden!

Leg maar onder de boom!

Superjuffie op de Zuidpool

Als jouw kind al wat beter kan lezen, zal hij of zij zeker veel plezier beleven aan de Superjuffie-reeks, bijvoorbeeld Superjuffie op de Zuidpool. Want de populairste juf van Nederland is ongetwijfeld Juf Josje. Als zij een dier in nood hoort roepen, eet ze een krijtje en verandert ze in Superjuffie. En er is geen dier in nood dat Superjuffie niet redden kan. Welk kind zou haar nou niet voor de klas willen hebben?

Leg maar onder de boom!

Koning Eddie en de kwade keizer

We weten dat lezen belangrijk is voor kinderen en dus zie je je kleine graag met een boek. Maar wat nou als jouw kind niet zo’n lezer is? Gelukkig zijn er ook voor de mindere leesfans heel erg leuke boeken. Bijvoorbeeld die over de grappige snoepkont Koning Eddie: deel 1 Koning Eddie en de kwade keizer en deel 2 Koning Eddie en het machtige monster. Twee hilarisch grappige boeken met heel veel grappige tekeningen en een lekker snel doorleesverhaal. Wedden dat je kind na deel 1 meteen door wil in deel 2? Veel leesplezier!

Leg maar onder de boom!

Siem Subliem

De fans van Dummie de mummie zullen hun leeshart ophalen bij de nieuwe reeks van Tosca Menten over Siem Subliem. In deel 1 Siem Subliem en het ei van Jannes maken we kennis met Siem die vrienden wordt met de buren op Landgoed Pierewaai. Hij krijgt van hen een struisvogel cadeau en dat is het begin van een kakels mirakels avontuur… En ook in deel 2 Siem Subliem en het rode gevaar beleeft Siem een hilarisch grappig én spannend avontuur met zijn struisvogelvriend Struis.

Naast Dummie de mummie wordt voor jouw kind Siem zéker de nieuwe ‘lievelings’ uit de boekenkast!

Leg maar onder de boom!