Over de leukste kinderboeken

OVER DE LEUKSTE KINDERBOEKEN

De leukste kinderboeken is een samenwerking tussen Van Holkema en Warendorf en Van Goor, beide imprints van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Wij geven de leukste prenten-, peuter- en kinderboeken uit, waaronder ook AVI-boeken en (voor)leesboeken voor (voor)lezers vanaf ongeveer 6 jaar.

Van Holkema & Warendorf

De kinderboeken van Van Holkema & Warendorf (1891) kenmerken zich door hun toegankelijkheid voor alle leeftijden, van Dribbel voor de allerkleinsten tot realistische jeugdboeken voor jongeren vanaf 10 jaar.

De bekende en realistische boeken van Jacques Vriens, de heerlijke liedjes- en verhalenboeken van Marianne Busser & Ron Schröder, de gevarieerde AVI-series van Vivian den Hollander, de Superjuffie-serie van Janneke Schotveld, de gevarieerde series en boeken van Mirjam Mous en de populaire non-fictieboeken van Arend van Dam zijn niet meer weg te denken uit de kinderboekenwereld. Samen met alle auteurs en illustratoren zet Van Holkema & Warendorf zich in voor herkenbare en lekker leesbare kinderboeken voor urenlang (voor)leesplezier!

Van Goor

Uitgeverij Van Goor (1839) is een van de oudste uitgeverijen in Nederland en biedt gevarieerde titels voor alle leeftijden.

Naast prachtige prentenboeken en kleurrijke peuterboeken, zijn Elmer en Winnie de Poeh bekend bij jong en oud(er). Voor iets oudere kinderen zijn er de humoristische en populaire boeken van Tosca Menten en de grappige non-fictie van Esther Walraven, maar ook klassiekers als Alleen op de wereld en Engelandvaarders. Van Goor-boeken zijn er om voor te lezen, zelf te lezen en vaak te herlezen om zo steeds weer iets nieuws te ontdekken. De mooiste kinderboeken blijven je een leven lang bij en Van Goor biedt zowel die potentiële lievelingsboeken als titels die de brug vormen tussen kinderboek en volwassen fictie.

Van Goor en Van Holkema en Warendorf bieden samen een breed aanbod voor young adults onder het imprint Best of YA. Hieronder vallen de populaire boeken van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch, en ook bekende vertaalde series.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is één van de grootste algemene boekenuitgeverijen in het Nederlandse taalgebied. De uitgeverij is onderdeel van LannooMeulenhoff, waartoe ook TerraLannoo en Meulenhoff Boekerij behoren. Samen met Uitgeverij Lannoo vormt LannooMeulenhoff de Uitgeverij Lannoo Groep.

www.unieboekspectrum.nl

Nieuwsgierig naar de andere fondsen van Unieboek | Het Spectrum? Bezoek dan de websites van Best of YA, Spectrum Lifestyle en Spectrum Non-fictie:

Best of YA: www.bestofyabooks.nl
Spectrum Lifestyle: www.spectrumlifestyle.nl
Spectrum Non-fictie: www.spectrumnonfictie.nl